Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Vilken marknad går bäst 2008?

Utfallet av min undersökning har fallit ut så att:

50 % Östereuropa kommer att vara årets klart lysande stjärna. Eller att den kommer att gå bäst, kanske?
36 % Asien kommer god tvåa, mitt fortsatta tips här är nog Indien även fortsatt.

Sen kommer det inget mer. Sydamerika (6%) där jag tror att Brasilien fortsatt kommer att fungera väl. Afrika (6%) är en tillväxtmarknad i mina ögon men oroligheter och ledarinkompetens är otrevligt.

Nordamerika fick inga röster alls. Är det så illa?

Liksom i Vem vill bli miljonär, så använder jag resultatet som min livlina, även om resultatet inte skiljer så så förfärligt från min egen åsikt. Jag fortsätter att investera även en liten slant i Afrika.

Kommentarer

  1. Hmm, ja Osteuropa haller jag med pa, resten vet jag inte sa noga med for ogonblicket - skakigt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg