Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Res dig!

Att åka på semester med sin familj är något speciellt. Förväntansfulla barn, en stund i livet utan krav, jobb och vardagsrutin. Att göra något för sig själva och de närmsta. Klart att vi ser fram emot den och vill att den ska bli så bra så möjligt. Och minnesvärd.

Men det är inte gratis med semesterresor. Och inte är vi barnfamiljer bra på att planera för dem rent ekonomiskt. Hur kan det komma sig? Vill man mer än vad man klarar av? Det är vad jag tror.

Tydligen är det så att många får ekonomiska bekymmer på grund av just semestern. Ingen budget görs för den och man gör av med mer pengar än vad som är lämpligt.

I det stora hela tror jag också att de som skaffar sig ekonomiska bekymmer under semestern också sliter men sin ekonomi resten av året. Men när det väl är dags för ledighet, då resonerar man som så att 'nu e de ta mig fanken semester, nu ska det inte bekymras'.

Så nyckeln till en lyckad, behaglig, skön semesterresa är att börja med en gång att skaffa sig en budget som gäller året om. Och att spara till sina resor. Dina ungar älskar dig inte mindre för att det blir ett tält och en camping i sommar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Nu har jag ju inga barn men jag foljer anda resebudgetfilosofin nufortiden.

    Tidigare var det annat da stack jag ivag nar jag kande for det och fick lida en hel del for det efterat...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg