Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Den långa flykten

Som väntat var det rejält ned i aktiefondsparandet under januari. Ett riktigt strömhopp där småspararna i panik försökt rädda vad som räddas kan.

Mest troligt har flertalet varit för sent ute och sålt av sina fonder i den senare delan av nedgången. Så brukar det bli, tyvärr.

Aktiefonderna har flyttats ut i räntefonder till stor del, antagligen i avvaktan på en lugnare börs.

Själv är jag optimistisk, jag tror att nedgången snart vänds till uppgång. Jag sparade inget alls i fonder under januari men inte heller tog jag ut något kapital ur dem heller. Nu är det dock ett bra tillfälle att börja månadsspara igen - men en riskprofil bör man likväl kalkylera fram åt sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Vad tror du om ryssland och indien det här året? Är lite osäker om jag ska lägga mer pengar på dem eller satsa allt på räntefonder.

  SvaraRadera
 2. Jag kommer att putta in mer pengar i Indien och Ryssland under våren.

  Undvik räntefonder i största möjliga mån, tycker jag. Satsa istället på ett bra räntekonto.

  SvaraRadera
 3. Det känns som att jag valde ett märkligt tillfälle att börja med fonder... Men dom jag har köpt hittills har gått upp med ett par kronor! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg