Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Dra åt skogen

Jag sitter här och fingrar på en fin, grön broschyr från Tectona capital. Jag beställde den för någon vecka sedan.

Prospektet handlar om att investera i odlad teak i Panama. Det låter bra. Att utskicket kommer från en Herr Skålén (hick!) ska jag kanske bortse ifrån.

Genom att placera i odlad teak hjälper man tydligen till att bromsa den negativa utvecklingen av avverkning av regnskog, dels i form av återplantering, dels genom att befintlig regnskog skonas.

Åtta andelar i en teakodling binder koldioxid i en mängd som motsvarar utsläpp från en normalstor bil. Påstås det, men hur de räknat fram det står skrivet i stjärnorna. Annars är detta ju en trösterik tanke - att vår bilkörning gick att kompensera.

Kan detta vara något att investera i, tro?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Mycket bra förslag om camping semester, det är inte bara billigt utan 1 veckas camping ger mer tid än 1 vecka på hotell... Under campingveckan ska man laga mat, diska, skaka sovsäckar mm och allt detta tar sin tid, alla måste hjälpa till och det känns efteråt som om man varit borta 2 veckor minst. Har campat med mina barn de sista 10 åren, i tält, och det är så mysigt. Oftast har vi haft fint väder men ibland regn,hagel och drivis... Men har man bara en bil så är det ju bara att packa ihop och ge sig iväg. Jag hade inte kommit iväg alls under de flesta av dessa somrar om jag inte valt campingen pga ekonomiska skäl. Barnen tycker att det är jättemysigt, särskilt på kvällen när man stänger till och drar ner dragkedjan, det ljudet är så mysigt, sen ligger vi med ficklampa och läser spökhistorier...

  SvaraRadera
 2. Ja, själv gillar jag naturen och tältning. Men som familj har vi ännu inte tältat mer än en gång. Det ska det ändras på. :)

  Läste på din blogg. Läsvärt! :)

  SvaraRadera
 3. Per Penning,

  Min spontana tanke när jag läste ditt inlägg var "Akta dig!"...

  Jag hade kollat upp det ordentligt i alla fall!

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 4. Någon som känner till det här företaget?

  SvaraRadera
 5. Investerade du någonsin i teak? Jag sitter och ska fatta beslutet just nu :-)

  SvaraRadera
 6. Nej - så blev det inte. Jag tvekade mig ut i passivitet..

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg