Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ett nytt förhållande

Jag öppnade idag vårt nya buffertkonto hos Svea Ekonomi. Med 4,55% ränta ligger de bra, om inte bäst, till. Och inga krav på visst belopp, som exempelvis Kaupthing bank har för sitt edge-konto.

Lite med sorg, mycket med besvikelse, så avvecklar jag nu Ikanobanken. De har gått från att vara en bra bank till en allt sämre. De bra tjänster de haft avvecklas och ersätts med mystiska 'billån', bland annat. Tyvärr, Ikanobanken, det var ett trevligt förhållande så här långt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. hej!
    jag nöjer mig med 3,65% det räcker för mig, vill inte ha mina pengar hos ett inkassobolag(som svea ekonomi blandannat är)

    SvaraRadera
  2. Låter som en god idé, jag fick idag från SBAB, där jag ju har mina lån. De hade också bra sparränta 3,95 %. Kanske vore en idé att ha min buffert där istället för Elitbank ... förlåt jag menar Swedbank.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg