Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Fet bankir fet förblir

Och är vi förvånade?

Vinsten har aldrig varit högre för storbankerna och det är räntemarginalen på inlåningen som till stora delar står för fiolerna. Låg eller obefintlig ränta är tacken för att du har dina surt förvärvade slantar hos banken.

Jag ser till att ha små belopp på lönekontot och ser till att få avkastning på resten.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Inte att förglömma alla dessa avgifter man betalar för kort etc.
  Nordea har en mystisk avgift på 12 Kr i månaden på varje personkonto vi har. Småpengar men många bäckar små.

  SvaraRadera
 2. Hejsan,
  Det som irriterar mig mest ar att om man har en storre summa pengar pa bankkonto kan man bli uppringd och de vill traffa dig for "radgivningsmote" dar de forsoker kranga sina produkter. Det kanns som om det skulla vara privata saker och inte allman input till deras marknadsforingsavdelning. De sager dessutom aldrig att du har x kr pa bankkonto med usel ranta, om du oppnar ett supersparkonto okar sparrantan 4 ggr. De forsoker bara salja sina hogmarginalprodukter.

  Jag har gett upp kampen mot bankerna. Koper aktier i SHB istallet for att ha dem pa banken, ger cirka 4,6% direktavkastning (fore skatt). Nu kan jag inte klaga langre:)

  If you can't beat, join them!

  SvaraRadera
 3. Kerla - igår fick jag avin för bankkortet på 250 spänn. Hurra!

  Anders - en bra idé att skaffa sig direktavkastning. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg