Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Först en lista sedan handling

Enkla ting är ofta underskattade?

När man ska bli ekonomiskt oberoende så är det en fördel att vara ekonomisk. Med pengar, framförallt. Matinköp är ett område som det går att spara pengar, speciellt om man som familjen Penning ofta gör småinköp i den lilla lokala butiken eller på macken, om det kniper.

Men även vi försöker bättra oss. I köket har vi en låda med en massa skräp, gem, lappar - you name it. I denna låda finns det också ett litet blädderblock där vi klottrar ner saker vi behöver, allt efter att vi kommer på. Detta blädderblock är grundvalen till alla inköp.

Nu har ett gäng kreativa gymnasister kommer på en enkel med genial idé. En inköpslista! Som är kategoriserad efter avdelningarna i mataffären. Så att man slipper kryssa fram och tillbaka i evigheter, amen. En sådan ska inhandlas, titta här.

Kommentarer

 1. Smart grej! Jag skriver oftast min manuella matlista efter Coops resp. ICAs avdelningsindelning. Men problemet är att brödavdelningen, och frukt- och grönsaker kommer före mejeri och tvättmedel och så'nt tungt, vilket är ytterst irriterande när man packar i vagnen. *grrr* Det känsliga hamnar underst. Planerar man packningen av vagnen så att man går till det tunga först, blir det lik förbannat ett helvete när man packar upp på bandet, för då krossas grönsakerna som kommer först, av 10 liter mjölk som kommer sist ...

  Det kunde någon lösa på ett praktiskt sätt till mig :-). Flerdelade vagnar kanske?

  Å andra sidan, med Shop Express löser det sig rätt bra ... då kan man planera sin packning bättre, om man kommer ihåg.

  SvaraRadera
 2. Åhhh, vilken bra sak! En sådan ska jag genast beställa. Listan kommer att underlätta mitt mathandlande.

  Det känns ju dessutom bra att stödja intiativrika elever som kommit på en bra affärsidé och startat ett UF-företag.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg