Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Hur mår dina PPM-pengar?

Enligt PPM finns det tjugotvåtusen sparare som lyckats nå en årlig avkastning på i genomsnitt 16%! Inte dåligt. Men tyvärr tillhör inte jag den skaran.

Själv har jag svängt hit och dit med PPM - från totalt ointresse till att byta i tid och otid. Utan strategi. Jag är dock glad att jag inte heller tillhör de fyrahundratusen spararna med i snitt minus 4% och upptill plus minus noll.

Den stora massan, majoriteten, har fått en avkastning årligen på i genomsnitt 2 till 6 %. I det spannet ligger jag.

Mina PPM-pengar steg med 17% under 2007, och min snittavkastning är 5%. Hittills i år har det gått risigt, jag har börjat följa PPM-doktorns tjänst och råd. Synd bara att jag inte gjorde det i fjol eftersom de hade en uppgång med 51% i den portfölj jag nu följer.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. PPM är något jag måste ta tag i ... nu blev jag påmind igen, vad bra!

  SvaraRadera
 2. hörru PräktPelle, du ger mig dåligt samvete (skrattar)

  SvaraRadera
 3. HAHAA, det kanske är PPM jag ska satsa på? Sist jag kollade var de MYCKET plus =) Men vågar kanske inte kolla igen, hihi. Kanske sen ...

  =)

  SvaraRadera
 4. Life, grattis om du har lyckats! :)

  SvaraRadera
 5. Svårt det där med ppm. Själv låg jag på 11% på snittavkastning tills ifjol så hasade jag ner till 9%. Det blir till att skärpa till sig i år. :)

  SvaraRadera
 6. Kör www.g2analys.se. Jämn och bra avkastning.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg