Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Inflationsspöket

Oj, inte heller jag hade väntat mig en räntehöjning. Häpp! Ny reporänta blir 4,25 %.

Inflationen ses som ett större hot än tillväxten. Det är en balansakt utan like. Dessutom innebär osäkerheten för framtiden att vi inte vet om räntan höjs eller sänks framöver.

Positivt i det hela för oss småsparare är att kronan stärktes vilket ger oss lite mer för pengarna om vi köper fonder i exempelvis tillväxtmarknader. Även mot Euro och US Dollar stärktes kronan lite.

När det gäller bolånen ligger jag alltid rörligt. Det har historiskt sett visat sig vara billigast och så lär det bli även i framtiden. Det är svårt att ha god timing med räntor - precis som med börsfall. Om du funderar på att binda dina bolån så lyssna inte på din bank åtminstone, de vill bara låsa dig i deras produkt och inte ge dig möjlighet att byta låneinstitut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg