Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En prognos om livet

Jag har gjort en 'down-shifting' på bloggen några dagar. Dels på grund av ett späckat schema, dels på att jag haft en kortare andlig kris.

En kompis pappa, som familjen känner väl, gick bort i dagarna. Han var inte purung, hade inte skött sin hälsa under många år och var sjuk. Så det var egentligen inte helt oväntat. Likväl skjuter man sådant ifrån sig - mina vänner eller släktingar dör inte. Så när det väl händer ställer man sig lätt oförstående; hur gick det till?

Tankarna går till hans fru, som nu är ensam, och hans barn och barnbarn. Och syskon.

Och som en ironisk påminnelse kom det oranga kuvertet idag men pensionsprognoser. Jag bestämde efter läsningen av det att börja göra en årlig uppföljning på hur prognosen ställer sig i förhållande till verkligheten.

Utöver inkomst- och premiepension så har jag också en del tjänstepension, idagsläget som spridda skurar i olika försäkringsbolag. Därför blev denna läsning en lättare chock för mig. Tjyvarna vilar inte på hanen. Jag avser självfallet att undersöka det här mera, speciellt eftersom jag vet att jag har en slant hos Skandia Link.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Tråkigt att höra om din vän. Länken för avgiftsuträkning var jättebra, slänger upp den på min länklista. Hoppas de slopar flyttförbudet!

  SvaraRadera
 2. trist med din vän, men vill önska dig en bra helg ändå

  SvaraRadera
 3. Finanskvinnan, det var en mycket bra länk. Det gick att jämföra mycket där, exempelvis hemförsäkringar.

  Ekonomisanering, en helg är alltid en god helg. Önskar dig detsamma. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg