Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Kung Plommon följer reglerna

Göran Persson måste i det närmaste kännas som en belastning för Mona Sahlin och socialdemokraterna.

Göran och Anitra nyttjar nu den skattereduktion som gäller hushållsnära tjänster, som vederbörande använde som argument mot den borgerliga alliansen.

Jag står mig frågande. Göran är inte dum. Kanske hämndlysten på sitt parti? Men det här upprör säkert mångas känslor bland partiets väljare. Han framstår nu som en hycklare för många.

Kommentarer

 1. Om Göran Persson är en belastning för ett socialdemokratiskt parti där bedragaren, lögnaren och gymnasieavhopparen Mona Sahlin är partiledare är något fel, allvarligt fel.

  SvaraRadera
 2. Ja, något är fel, allvarligt fel ... och jag vet inte i vilken ände man ska börja, vad som är mest fel i vårt politiska landskap. Politiker, våra folkvalda ... i slutändan sitter de ändå i samma båt och fiskar ... säkert med ett och annat flin på läpparna ...

  SvaraRadera
 3. De tjänster som GP köpte var trädgårdsskötsel. Men det framgår inte av tidningarnas granskning (kanske för att det inte är offentliga uppgifter :-))

  Jag kan faktiskt förstå att det kostar en hel del att anlita en trädgårdsmästare som sköter om all hans mark. Han har ju en del.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg