Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Många bäckar små

Hmm. Satt här och tittade på mitt kontoutdrag. Idag är det söndag och den 17 februari och på mitt lönekonto fanns det 944 kronor.

Avafanken - jag gör en Friskare! Så som Frisk Ekonomi gör - tar och sparar och gnetar lite. Så en snabb överföring av 600 friska kronor gjordes till sparkontot. Så nu har jag hela 344 kronor kvar till löning. Men det känns faktiskt bra det med.

'En Friskare' var något jag kom på precis, men det låter ju riktigt bra.

Kommentarer

 1. Mycket bra uttryck! :) Skapligt extraspar också, 2/3 av tillgängligt kapital!

  SvaraRadera
 2. Hihi, jag är glad att kunna inspirera! :-) Fint uttryck också, tänk dig när höjdarna inom finansbranschen sitter där om 10 år och säger att de ska göra "En Friskare!" - då är det så etablerat att ingen vet var det kommer från..! ;-)

  SvaraRadera
 3. Det där är ju faktiskt ingen dum idé och uttrycket är ju kanonbra :-)

  Tror jag ska logga in på banken och kolla saldot och sätta undan en del av det som är kvar.

  SvaraRadera
 4. Är det så det heter numera? Göra en "friskare"? :-) 344 kr kvar innan löning, inga problem det fixar du!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg