Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Tjyva legitimt

Precis som jag skrev om här så gäller det nog att ta ett fast grepp om sina stackars pensionspengar.

Och det är så himla käckt så att jag näsan baxnar när jag läser om Anders som ser sitt pensionskapital ätas upp av avgifterna, så att de till och med kommer att ta slut innan han hinner få någon glädje av dem.

Om man, som jag, har bytt jobb ganska många gånger, finns risken att man också har många förvaltare av sin pension. Och likt gökungar ska de matas med avgifter, oavsett storleken på innestående kapital. Och än så länge går det inte att flytta sina pengar heller, i vissa avtal kommer det inte att gå heller framöver.

Jag kallar det lurendrejeri och stöld. Gör något åt din egen situation! Titta på Min Pension och Konsumenternas försäkringsbyrå för information och hjälp.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. Usch, orkar inte ens tänka på eländet... Pensionen är nog inte mycket att lita till, man får se till att ordna det för sig på andra sätt (bortbetalda lån, privat pensionssparande också + sparat kapital) så man slipper äta kattmat... Som visserligen är ganska dyr..! ;-)

    SvaraRadera
  2. Ja, kanske har du rätt. Att vara lånefri känns attraktivt. Kattmat lite mindre lockande. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg