Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Vänta på ränta

Min magra likviditetsgris behöver ett bra hem, så jag funderar på att öppna ett sparkonto på Kaupthing Bank. Räntan ser bra ut, tycker jag. Någon som ha erfarenhet av denna bank eller kanske ett bättre alternativ?

Min månadssammanställning för januari dröjer. Dels för att det är trist. Dels för att det inte är roligt.

Men den kommer, det lovar jag. Är inte heller riktigt färdig med hur sparandet blev denna månad, så för att det ska bli rätt och riktigt..

Vilka aktier ska det bli denna månad? Jag sneglar på Finansmamman, som vanligt.

Kommentarer

  1. Jag har haft ett Kaupthing Edge-konto i ett par månader nu. Jag har inget att klaga över, pengarna ligger ju bara där och skvalpar. Men det kanske uppstår problem senare, vad vet jag?

    SvaraRadera
  2. Då blir det ett sådant konto, tror jag. :)

    SvaraRadera
  3. Nu har jag skapat min blogg http://sjukpensionaren.blogspot.com/. Få se vad reaktionerna blir. Länka gärna vore snällt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg