Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Gryning är morgon. Gryning är ljus

Märkligt, men idag känner jag att jag har energi. Något jag inte haft på månader i vintermörkret. Riktigt sugen på att ta tag i en mängd saker både på jobbet och hemma.

Är det ljuset, kanske? Håglösheten byts mot framförsikt?

Ska, så klart, tas emot med tacksamhet och inte minst se till att utnyttjas. Dax att skriva en lista med en mängd uppgifter att ta tag i. En av dessa heter återigen Utgiftsbok. Jag SKA skriva utgiftsbok. Varje dag, hela tiden - kontinuerligt. Regelbundet. Basta!

Har ni fått några vårkänslor i kroppen? Här spritter det lite i gubben! :)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Jadå, jag styrs ganska mycket av ljuset. På våren blir jag pigg och glad och på hösten trött och butter. ;-)

  De senaste veckorna har jag jobbat väldigt mycket med mitt företag, och jag får nog ge våren en del av äran för detta.

  Nu börjar det bli varmt också! Ljus är väldigt bra, men värme är inte fel, det heller.

  SvaraRadera
 2. Livet är härligt. Jobbet är kul, och vårsplen avslöjar de skitiga fönstrena. Då kan man vara säker på att det är vår. Jag gillar vår, och höst, och vinter och sommar ... :-).

  SvaraRadera
 3. Fick plötsligt energi att putsa och feja och göra lite vårfint i mitt uterum, första middagen avklarad där nu och det var SÅ härligt. Dörrarna på vid gavel halva kvällen. ÅH, så nice. VISST blir man piggare. NU är det vår =)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg