Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Mer pension till mig!

Jag fick tre brev idag.

Det första var ifrån något som kallar sig Nordax Finans. De vill att jag ska ta ett lån av dem på upp till femtio lakan utan säkerhet. Jaha? Slöseri med papper och porto, minsann. Som att försöka kränga glasögon till en blind. Ned i cylinderarkivet med det brevet.

Det andra brevet var ifrån SPP. Ett värdebesked angående ålderspension och ITPK. Det sparar jag och för in i mitt Excelark imorgon. Avgifter och avkastning ska granskas noga under lupp.

Brev nummer tre kom från Collectum och DET var mycket intressant läsning. PTK, som är en samverkansorganisation som representerar cirka 700 000 privatanställda tjänstemän, och Svenskt Näringsliv har förhandlat med avgiften för ITPK-pension med ett antal försäkringsbolag. Dock inte alla, minsann. Girigbukarna! Så det här brevet ombad mig att titta över vem jag har som bolag för min ITPK och eventuellt välja om. Så jag började med att beställa hem en lista på mina tidigare val. Ska bli intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg