Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Jobbintervju utan sting

Ja, då har jag varit på jobbintervju. Jag var en aning nervös, men det var rätt spännande ändå. Om jag ska ge något omdöme kring själva intervjun så kändes den något forcerad. Jag var sista offer ut och hela sällskapet verkade en aning slitna och trötta.

För egen del får betyget bli med tvekan godkänt. Jag var kanske inte helt förberedd. Som på frågan 'vad du brinner för'? Vaddå brinner? Jag brinner inte för något speciellt. Jag är rätt så småintresserad av ganska mycket, men brinner.. nej?

Tveksamt om de ville ha mig. Och vice versa. De hör av sig före påsk. Blir det en runda till så är det helt i sin ordning.

Idag loggade jag in för första gången på Avanza för att titta på barnens fondpengar som överflyttats från Ikanobanken. Verkar vara ett trevligt ställe, mycket information. Troligen kommer jag att sätta dessa pengar i Avanza Zero.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg