Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Lön för mödan

Nu ljög jag igen.

Jag funderade på att söka ett jobb men var tveksam och beslutade mig för att låta bli. Men i elfte timman rafsade jag ändå ihop en ansökan och skickade iväg den. Och det föll i glömska.

Och så mitt i skidbacken ringer telefonen och jag blir raskt kallad till intervju. Häpp! Roligt och lite skrämmande.

Nu är det ju en första intervju, kanske lik en speed dating, för att känna varandra på pulsen. Jag vet ju inte om jag passar för jobbet eller ens om jag verkligen vill ha det. Men samtidigt är det ganska likt mig. Att det känns spännande, ger puls. Jag tror ofta att grannens gräs är grönare och rusar åstad. Men denna gång får det gå lite försiktigare, det gäller att det blir rätt.

Och inte minst; de kanske inte vill ha mig ändå. Men i fall att så ska det ge mig ett rejält lyft i lönekuvertet också.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Hej Per,
  och valkommen tillbaka! Det ar alltid nyttigt att ga pa intervju. Jag var pa en marklig telefonintervju for ca ett ar sedan. Linjen mellan Sverige och Malaysia var mycket dalig och det var en jobbig fordrojning dessutom. Jag gick iallafall vidare efter 1:a gallringen men nar de upplyste vilken loneniva de var villiga att betala backade jag ur.

  Da jag samtidigt ar aktieagare i samma foretag kan jag iochforsig uppskatta att de ar mana om pengarna men lonen de erbjod var 20-25% under "marknaden". Inte direkt lockande.

  SvaraRadera
 2. Åh! Bra jobbat! Kul! Det är alltid en nyttig erfarenhet, och det är ju som sagt bara att kolla läget lite!

  Spännande! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Även om du inte byter jobb så är det nyttigt och sunt att ha VILJAN & AMBITIONEN att vilja fortsätta att utvecklas!
  Jag har själv haft mitt nya jobb i ca 7 mån snart efter att ha våndats mycket om jag skulle byta eller inte...
  För mig har det varit kanon för självkänslan och motivationen - inte minst!
  Inte bara i lönekuvertet!

  Lycka till, med vad än du bestämmer dig för!

  //KM

  SvaraRadera
 4. OJ, grattis!!! Hoppas det kan ge något positivt!!! Lycka till.

  SvaraRadera
 5. Tack för alla positiva kommentarer. Ni har rätt, det är en positiv erfarenhet, hur det än fortlöper. :)

  SvaraRadera
 6. Kul! En bekräftelse på hur duktig du är. I alla fall på pappret (CVn)! :P

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg