Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

På grund i Öresund

Mina vana trogen så inhandlades idag tjugo stycken Öresund på en fallande börs. Bah!

Jag får väl fortsätta att vara långsiktig när ingen annan tröst finns. Men hittills idag ligger min lilla portfölj på minus 3,10%.

Emellanåt känns det som om jag lyckats köpa vid helt fel tidpunkt. Merde!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

 1. Jag tror det kommer bli bra ändå, om några år kommer du knappt märka detta lilla hack! ;-)

  SvaraRadera
 2. Har också varit med om att köpa vi fel tillfälle! Så irriterande!

  Pierre
  marketshark.se/blogg

  SvaraRadera
 3. Frisk ekonomi, din friska optimism är alltid uppskattad. :)

  Pierre, ja - det är en förmåga jag tycks ha. :)

  SvaraRadera
 4. Jag träffade Mats Qviberg i förrgår på en tillställning och fick två små pratstunder med han. Har inger mycket stort förtroende, är sjukt duktig, och framförallt så bryr han sig inte om vad andra tycker. Jag är övertygad om att Öresund inte kommer göra dig besviken på sikt.

  Mvh David

  SvaraRadera
 5. David, du har säkert rätt och jag valde ut aktien efter en del läsningar på internet, och inte minst efter att ha läst ditt inlägg om diversifierat sparande. :)

  SvaraRadera
 6. Det var hedrande :)

  Ingen investering är totalt idiotsäker dock. Jag kan däremot garantera dig att jag sitter i precis samma båt om Qvibergs innehav går åt h-vete.

  Mvh David

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg