Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Stå på ski, stå på Skistar!

Lite glädje på aktiemarknaden minsann. Skistar visar framfötterna med 51% i vinstökning och en 9% ökad bokningsvolym. Jag köpte 200 aktier innan vi skulle åka på skidsemester för att får aktieägarrabatten. Där tjänade vi en slant. Och nu är det kul med att det går fint i övrigt.

Med varmare väderlek så är det ju en risk för framtiden, men i år finns det mycket snö vilket kan hjälpa till att förlänga säsongen ytterligare. Men Skistar investerar friskt, så även i mer än 'ren' skidåkning. Lindvallen får ett upplevelsecenter, exempelvis.

Även Skistar är en långsiktig aktie i min lilla portfölj. En aktie som glädjer just nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Nu äger jag själv inga aktier i Skistar men skulel mycket väl kunna tänka mig göra det.

  Skistars stora fördel är att dom sitter på mer än liftar. Dom äger mycket fastigheter i flera fjällområden och den absolut största möjligheten på sikt är givetvis det faktum att dom i framtiden kommer ha möjligthet att tjäna pengar även på sommaren för vem har sagt att man måste åka till fjällen på vintern?

  Om Skistar börjar tjäna pengar året runt....då är dte en bra investering på lång sikt.

  SvaraRadera
 2. Deras aktieägar-rabatt torde vara en av de få riktigt uppmuntrande rabatterna som finns på börsen.

  Mvh David

  SvaraRadera
 3. Ang. rabatter så ägde jag under flera år aktier i företaget Sardus numer autköpt sedan några år och domhade fina rabatter. När varje kvartalsrapport skickades hem så fick man även med lite rabattkuponger att lösa i mataffär på deras produkter som främst var leverpastej och annat smörgåspålägg, mums!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Spännande att se om Skistar satsar i Ryssland, kanske blir det skidsemester där nästa gång.

  SvaraRadera
 5. Cristoffer, jag tror på Sverige som ett växande turistland, ja hela Norden förresten. Så jag hoppas att Skistar fortsätter att bredda sin verksamhet.

  David, ja vår familj sparade nästan tvåtusen denna semester. :)

  Finansmannan, vet inte om jag är sugen på Ryssland direkt. :/
  Men jag hoppas att satsningen blir framgångsrik. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg