Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Summering februari 2008

Jaha, dags att komma med den NU, när månaden mars nästan är slut?

Ja, jo. Det beror av flera skäl, men det huvudsakliga är att jag nu jobbar i ett nytt, mer omfattande Excelark. Har helt enkelt inte hunnit med. Dessutom blir det svårt att jämföra med tidigare månader eftersom jag nu även plockat in studielån på skuldsidan.

Vad jag däremot kan redovisa är mina jämförelsevariabler Måste, Spara och Vill.

Måste 52% (en klar förbättring mot januari: 62%)
Spara 24% (i sin ordning)
Vill 24%

Fondhönan har fortsatt ned till 72181 kronor trots en insättning på 3000 kronor. Lagom spännande. Ned 5207 kronor efter justerad insättning.

Aktiehönan däremot spottade upp sig igen till 82835 kronor efter en insättning på 3000 kronor. Upp 10002 riksdaler efter justerad insättning.

Likvidgrisen 1611 kronor.

Totalt har balansen skulder mot tillgångar förbättrats med 0,97% vilket nu ger att våra tillgångar är 9,86% av våra totala skulder. Jag tar ej längre med huset som en värdetillgång, jag har bestämt mig för att enbart jämföra skulder med kapitaltillgångar.

Nu ser jag fram emot marssummeringen.

Kommentarer

  1. Trist med fonderna, men samtidigt är det ju så det är just nu. Långsiktighet! :)

    Det som är bra med en sen februarisammanställning är ju att det inte är långt kvar till mars. :) Positivt tänkande, eller hur?

    SvaraRadera
  2. hej!
    måsta säga att jag inte fattar ett skvatt av dina siffor!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg