Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En handelsresandes dagbok

Tillbringar kvällen på ett hotellrum i staden Köpenhamn. Är på en tredagarskurs vilket är trevligt.

Hotellrum är inte lika kul. Jag tycker att jag har fått min beskärda del av resande i arbetet och jag har sett ett otal hotellrum genom åren, för att inte tala om flygplatsterminaler, förorter och industriområden. Att resa i jobbet är inget glamoröst, om nu någon trodde det. Dessa dagar är jag dessutom hellre hemma och umgås med familjen på kvällarna, läser sagor och nattar.

Men det gäller ju att försöka reda sig. Shoppade lite enligt bilden Fick dock mindre panik när jag kom på att jag inte hade någon vinöppnare, men det löste sig med bilnyckeln och en penna. Mycket kork blev det.

Något otroligt fräsigt jag upptäckte var att jag nu kan blogga från mobilen. Eller nästan åtminstone. Jag tog fotot med mobilen och skickade det sedan till bloggen. Spännande.

Tanken är nu att jag ska försöka jobba lite på datorn här ikväll, så jag får vackert ta och avrunda.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Allt man behöver för att skriva en blogg antar jag?

  SvaraRadera
 2. Bäste perpenning, är det inte lite skönt iaf, ett glas vin, om än med mkt kork:) och lugn och ro.
  Inte alltid och inte ofta men ibland. Sjölv njuter jag av dessa tillfällen, då de bara är då och då. Ha det jättegott på din vistelse!

  SvaraRadera
 3. GAH, jag vill OCKSÅ!!! Sova på hotell. Jag har ju lyckan att ha mina barn för det mesta (-fyra dagar i månaden då de är hos pappan) men lite avkoppling är väl sällan fel? Har svårt koppla av hemma, alltid en massa "måsten" och "bör".

  Ser gott ut =)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om resandets vedermödor. Hotell, transporter, flygplansterminaler och konferensrum, alternativt stora konferenssalar. Om man har tur ingår rundturer i konferensschemat, eller man har lite tid över och kan ägna sig åt lite shopping och att utforska ställets lokala kulinariska drag. Fast ofta tänker man ju mer på att man missade en dag med familjen ... tråkig som man är *s*. Men jag försöker utnyttja tillfällena att få se något nytt, även om tiden för det är skral. När man har hyrbil är det bra, då kan man bara köra bort sig och vips får man se mera :-). Man får också tänka på att det är trevligt med traktamente. Köpenhamn är fö en trevlig stad!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg