Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En liten fredagsorder

Utdelningen från mina aktier brände i fickan idag, så jag la en order på 14 Investor på förmiddagen på 143,25, och nu är de en krona upp. Anledningen heter till stor del Ericsson och det rally aktien har gått idag - för stunden upp över 21 procent.

Den här artikeln var intressant avseende Investor och Industrivärden, väl värd en läsning för aktieintresserade. Idag har jag lärt mig lite vad substansvärde och substansrabatt är, inte illa alls.

Läste återigen om Aktiestinsen i en artikel jag missat. Hans investerarfilosofi är både förnuftig och jordnära. Att 'köpa en krona för en femtioöring' via substansrabatt kan 'inte vara en dålig affär'. Och att inte låna till aktieköp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Aha, du köpte ett jämnt antal aktier! :-) Jag har 17 Investor (udda och primtal, det gillar jag), inköpta för 133 kr. Jag hade inte tänkt på att de "borde" gå upp när Ericsson går upp, det var en trevlig bonus idag :-).

    SvaraRadera
  2. Hehe! Observant. Jag både köpte jämnt och har nu 44 stycken. 44 är ett vackert tal. Jämna tal där båda siffrorna är lika OCH jämna är ett konstverk. ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg