Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Fastighetsmagnat

En liten finfin utdelning från Kungsleden idag och jag fick 560 kronor efter skatt. Jag har då sammantaget fått 1880 riksdaler i nettoutdelning så här långt.

Fyra bolag återstår i min lilla portfölj. Beijer Electronics ger 4 kronor, Clas Ohlson 4 och femtio. NIBE ger blygsamma 1 krona och 15 öre. Slutligen Skistar med 4 kronor och femtio öre. Dessa sammantaget ger mig ytterligare en dryg tusenlapp efter skatt.

Vilken stormagnat man är! Nåväl, skratta ni, det bjuder jag på. Men dessa småpengar återinvesteras enligt Aktiestinsens recept.

Käre Carolus Rex förklarade innebörden för mig, och inte minst kraften, i aktieutdelning. Med formeln Nuvarande utdelning multiplicerad med utdelningstillväxt upphöjt till antal år, så kunde en intressant utveckling skönjas.

I Carolus räkneexempel för Ratos, där jag fick 792 kronor i utdelning, skulle en utdelningstillväxt på 8 procent ge sammantaget drygt 36000 kronor på 20 år. Dessutom skulle aktien förhoppningsvis följt en liknande kurva.

Nåväl, drömma går ju. Mina knappa tretusen är riktiga pengar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Mina utdelningar har varit i belopp som "3" "9" "11" kronor! Men väl är är återinvesteringar av utdelningar courtagefritt hos aktieinvest.

  SvaraRadera
 2. Hmm. Det låter intressant? Ingen courtage alls? Undrar hur det är hos Aktiedirekt, måste kollas upp.

  SvaraRadera
 3. Dessutom är du ju medlem i aktiespararna nu, så då får du lite rabatt därtill på Aktieinvest ;) Det dåliga är att det kostar pengar per kvartal om man inte gör några affärer på Aktieinvest.

  SvaraRadera
 4. Peter, jag måste läsa avtalen på Aktieinvest för att jämföra om det kan vara en bra idé att börja handla där. :)

  SvaraRadera
 5. PP,

  Är det inte en nolla för mycket där ("drygt 36 000 kronor" i stället för 3 600 kr)? Eller har du summerat samtliga utdelningar för de 20 åren (då blir det säkerligen en vacker slant!)?

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 6. Precis, Carolus, det är en ackumulerad summa pengar. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg