Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Oroande månad

Usch, det ser ut att bli en besvärlig månad, kära april, på ekonomifronten. Att 'betala sig själv först' blir en omöjlighet verkar det som. Självklart är det irriterande, men situationen är både självpåtagen och innehåller lite otur i en kompott.
 • en semesterstuga har vi bokat som ska delbetalas denna månad.
 • jag får en liten lön p.g.a. pappaledighet.
 • hotellet jag bodde på har dubbelfakturerat, och när det löser sig vete gudarna.
 • dotterns aktiviteter ska betalas nu.
 • stora räkningar, bl.a. elen.

Jag blir både imponerad och lite deprimerad över hur duktiga mina ekonomie medbloggare lyckas. Och då tänker jag i första hand på er som har familj, Säker ekonomi, Ekonomisanering, Familjeekonomi, Från kaos till koll, Frisk ekonomi, Karriärmorsa och Finansmamman är några - men det finns fler.

Att vara singel eller sambo och jobba heltid - då finns det alla pengar i världen. Eller borde göra åtminstone. Men att vara förälder, än värre en ensamstående sådan kan jag tänka, sätter ett helt annat tryck på den privata ekonomin. Tyvärr var jag inte så begåvad i yngre dagar att jag konsoliderade min ekonomi i tid. Tänk på det, singlar och sambos. Er bästa tid är nu - privatekonomiskt.

Så visst svajar Per Pennings kassabok och budget fortfarande, men allt mindre efterhand. Det ska nog bli bra, hoppas jag. Men april är en förlorad månad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Jag kan bara hålla med, man borde gjort mer innan barnen dök upp! Dom kostar en hal del, dom små liven... Och det lär bara bli mer ju äldre dom blir har jag hört. ;-)

  Å andra sidan har i alla fall inte jag känt mig så motiverad tidigare som jag gör nu att bygga en buffert för att trygga barnens framtid.

  SvaraRadera
 2. Jag har redan börjat sparat, så om 5-10 år kan jag förhoppningsvis skaffa mig en stor familj :) Om inte en viss kvinna tar pengarna innan, vem vet. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Feelantropia, tack för din kommentar. Jag känner mig också rejält motiverad att få en ekonomisk trygghet. Med en sådan så tror jag att mycket blir enklare.

  Peter, ja, passa dig. Diamonds are a girls best friend. ;)

  SvaraRadera
 4. Håller med Feelantropia. Själv blev jag inte vuxen förrän det var dags att bli farsa. Nu är man förebild, och har motivationen att inte vara en fattig loser som bränner lönen på två dagar..

  SvaraRadera
 5. hej!
  fatura för hotellvistelse??, betalar du inte den kontant?
  idag har vi klippt alla kreditkort.

  SvaraRadera
 6. du är inte så dålig du heller, njut nu av solen i helgen och skit i ekonomin för några dagar (ler)

  SvaraRadera
 7. Pappa Brun, helt klart. Ungarna gör som man själv gör - inte som man säger. :)

  Ekonomitips, kort räddar oss ibland.

  Ekonomisanering, det ska jag göra! Tack! :)

  SvaraRadera
 8. Vissa månader är besvärligare än andra. Man får tänka på att se till att lära sig i alla fall, göra en liten efteranalys av hur det kunde bli som det blev. Eller så.

  Det löser sig!

  SvaraRadera
 9. Jag konstaterade just samma sak, april är en skitmånad även för mig. Men som min mormor brukar säga, står man nere i skiten har man i alla fall alla chanser att få det bättre! :)

  SvaraRadera
 10. Var och handlade vårskor och vårkläder till ungarna i helgen. Trots att vi var på H&Ms fyndbutik, handla tre betala för två på skopunkten etc. så sprang det iväg ett antal tusenlappar, håller med om att April blir nog en månad att lägga till det förglömda rent ekonomiskt, märkligt att de där små liven växer även på vintern.

  SvaraRadera
 11. Efter en dryg vecka utan bredband är jag så utsvulten på att få sitta och läsa era bloggar på kvällarna, hihi. Kan i alla fall konstatera att jag också har en kaotisk månad ... igen. Bredbandsutgifter osv, små små fakturor som snabbt blir tusenlappar. Finns inget utrymme för det ... nu har mina barn fyllt år och NU är det verkligen dags för vårskor, vårjackor och så vidare. Men NÄSTA månad ... hihi. Tycker att vi kämpar på bra ändå Per, eller hur?

  SvaraRadera
 12. Jag förtränger april, ja det gör jag. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg