Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Passiv inkomst i Excel

Precis som Förmera så använder jag Excel flitigt för att göra mina penningberäkningar. Just nu pillar jag med mitt ÜberExcel version 1.0, som kommer att lösa ALLT. :)

Något nytt, som jag aldrig tidigare haft med i mina kalkyler, är passiva inkomster. Tidigare har det alltid handlat om en intäktssida som innehållit lön, försäkringskassa, bonus etc. Bara aktiva inkomster, inget annat. Och även om vi faktiskt har haft passiva inkomster tidigare, så som bankränta och utdelning i fonderna, så har de inte kommit med alls. De har bara sipprat in utan eftertanke. Men inte i ÜberExcel 1.0.

Nu finns det poster på intäktssidan som heter 'Passiv inkomst' och även om det är skrattretande belopp, exempelvis från lönekontot som genererar en sex, sju kronor i månaden, så redovisas de korrekt. De ÄR de facto passiva inkomster. Jag gnider mina händer och flinar snett, som en gniden bankir.

Jag har dessutom fått årets första aktieutdelning. Drygt 89 riksdaler på mina 10 Outotec, tidigare Outokumpu Technology. Och fastän det är knappt ett biobesök, så ger det mig en känsla av MAKT. Makt över min privatekonomi. Jag vill ha MER passiva inkomster. Mycket mera! Och det kommer mer i röret under våren, visserligen småbelopp men som ska investeras igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Hehe, rätt ska vara rätt!

  SvaraRadera
 2. Hihi, härligt att läsa om dina passiva inkomster! :-) Jag längtar efter rejäla sådana också..! ;-)

  SvaraRadera
 3. fyller på lite i röret då

  SvaraRadera
 4. Har aldrig tänkt på aktier som passiva inkomster. Fick mig en tankeställare.
  Det betyder att jag (eller iallafall mina pengar) jobbar på något sätt (:

  SvaraRadera
 5. Ditt ÜberExcel 1.0 är jag så oändligt nyfiken på! Ja, det låter som en dröm en vision! Jag känner ha-begäret stiga i kroppen. Vill ha! Vill ha!

  Mina små excelblad är som klåparens försök i jämförelse ... ser jag framför mig :-D.

  SvaraRadera
 6. Jag vill också ha passiva inkomster!!! Men det kanske blir om har lite pengar på banken!!! Men som sagt , vi hoppas på att börsen vänder!!!

  SvaraRadera
 7. Jag är rätt förtjust i Aktiestinsens strategi med att köpa aktier med hög direktavkastning och inte spekulera. Detta är nog grunden för mina passiva inkomster.

  ÜberExcel innehåller mycket och mer ska komma. Ska försöka få till en tom version och lägga ut. :)

  SvaraRadera
 8. ja, gör gärna det, önskar Excel-addicten!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg