Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Tomater och trapplöpning

Två dagar med alltför goda luncher och med donuts, glass och bakelser i pauserna fick det bli en helomvändning denna torsdagskväll. Vin, öl och jordnötter har bytts ut till maten enligt bild. Otroligt nyttigt minsann. Det är min middag, alltså, om ni inte begrep det.

Fast 32 kvisttomater senare känner jag mig inte direkt mätt eller belåten. Så nu ska jag ge mig på jordgubbarna istället, för och se om de kan tillfredsställa mig.

Eftersom jag bor på 14:e våningen så fick jag för mig att jag kunde GÅ istället för att åka hiss. Så efter sista passet i eftermiddags, så drog jag iväg uppför trappan. Någonstans mellan elfte och tolfte våningen så började jag inse att det inte fanns några dörrar på våningsplanen. Endast dörrar ut på en smal loftgång med, ett i mina ögon, väldigt klent räcke. Jag jag är gräsligt höjdrädd. Icke att jag vågade mig att ta den vägen. Så det blev att knata ner igen hela vägen. Och så ta hissen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg