Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tomater och trapplöpning

Två dagar med alltför goda luncher och med donuts, glass och bakelser i pauserna fick det bli en helomvändning denna torsdagskväll. Vin, öl och jordnötter har bytts ut till maten enligt bild. Otroligt nyttigt minsann. Det är min middag, alltså, om ni inte begrep det.

Fast 32 kvisttomater senare känner jag mig inte direkt mätt eller belåten. Så nu ska jag ge mig på jordgubbarna istället, för och se om de kan tillfredsställa mig.

Eftersom jag bor på 14:e våningen så fick jag för mig att jag kunde GÅ istället för att åka hiss. Så efter sista passet i eftermiddags, så drog jag iväg uppför trappan. Någonstans mellan elfte och tolfte våningen så började jag inse att det inte fanns några dörrar på våningsplanen. Endast dörrar ut på en smal loftgång med, ett i mina ögon, väldigt klent räcke. Jag jag är gräsligt höjdrädd. Icke att jag vågade mig att ta den vägen. Så det blev att knata ner igen hela vägen. Och så ta hissen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg