Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Alternativ privatekonomi

Av svenskar mellan sexton och åttiofyra år så bor 23 procent i ensamhushåll.

55 procent i samma åldersgrupp umgås med vänner minst en gång i veckan. 24 procent umgås dessutom med sina grannar lika ofta.

16 procent har ingen nära vän.

Pengar är inget utan kärlek, förståelse och bekräftelse. Värdera dina relationer.

'A friend in need is a friend indeed'. Tänkvärt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. En vän är guld värd! Så är det..

  Tack för värmande kommentarer hos mig, de uppskattas!

  SvaraRadera
 2. Om citatet "A friend in need is a friend in deed" är hämtat från placebos låt så är ju fortsättningen "a friend with weed is better". Det är inte fullt så tankvärt :)
  Bra låt dock!

  SvaraRadera
 3. Hehe! Jag tror inte uttrycket kommer därifrån, men de rimmar bra. :)

  SvaraRadera
 4. Utan vanner star sig penningarnas betydelse ratt slatt.
  Men det ena utesluter inte det andra.
  Gor aldrig affarer med dina vanner finns det ett ordsprak som sager. Det ligger endel i det.

  Johan,

  www.ekonomisajten.com

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg