Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bitter men trogen

När jag blir illa behandlad, eller rättare sagt inte gott behandlad, så tar jag mitt pick och pack och drar. Iväg från banken. Eller försäkringsbolaget. Eller bokklubben. Jag är nog rejält tjurig när det gäller kundtjänster, servicenivå och inte minst pris i förhållande till innehåll.

I Sverige är det massor med människor som är sura på sin bank. Men väljer ändå att inte byta bank. Avsaknad av lyhördhet, bemötande och villkor anser man att det ofta brister i, men man väljer att inget göra åt det.

Mest sura är Nordeas kunder (16%) följt av Swedbank (11%) - inga små aktörer precis. Jag undrar hur småbankerna står sig i förhållande?

Vi har haft Handelsbanken under många år, men jag är lite tjurig kring att ingen ränta utgår på transaktionskontona. Får se hur vi kommer att göra framöver. Sådant här gör mig också lite extra irriterad, förresten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Har Handelsbanken som bank till bolån och har därför några konton där men vi har lyckats få bra ränta på både kontot som våra Allkort är kopplade till samt till ett vanligt konto med kredit. Det går att ordna om du bara säger till.

  Helst hade jag sluppit SHB men iom att sambons mamma tidigare jobbade där var jag i stort sett tvungen att ta SHB som bank för bolånen, men det kan man ju ändra på i framtiden.

  SvaraRadera
 2. När det gäller service och bemötande tycker jag det är väldigt lokalt. När jag går till min swedbank i min småstad blir man alltid bra bemött. Sedan när jag varit i sthlm på swedbank har man mötts med en taskig attityd.

  Enda andledningen till att jag har kvar min bank är att jag har kortkredit på 10 000 där. När den är betald kommer jag byta till någon helt internetbaserad bank. Dem brukar ha bättre villkor och ränta.

  SvaraRadera
 3. Vår egen största anledning är just att vi har bundna bolån. Men de går snart ut, minsann. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg