Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En dåres försvarstal

Skatteåterbäringen är nära!!

Redan nu på måndag så ska det gå att logga in på Skatteverkets hemsida och kolla hur mycket det blir.

Vad ska du göra med dina slantar? Tips från coachen på Ikanobanken är att exempelvis spara i en buffert. Det är smart, vettigt och begåvat. Men det tänker inte jag göra!

Nej, återbäringen går till glada dagar i solen, glass, semesterresa, stuga i Skagen, lättja, sommarkläder, nöjesfält, djurparker och annat som hör sommaren till. Här ska inte sparas, inte.

Sommaren och semestern är en tid för kontemplation, nedvarvning och att ladda sina batterier. Att verkligen njuta av ljuset och soliga, varma dagar och kvällar. Jag behöver det - du behöver det!

När höststormarna gnyr och det regnar horisontellt, då ska jag huka över mina excelark igen och fördjupa mig i en buffert. Samtidigt som jag småler och tänker tillbaka på allt roligt som hände under sommaren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Tja, vi som har verksamhet registrerad får glatt vänta till December!

  SvaraRadera
 2. merakosing,
  Nejdå, ansök om förtidsåterbetalning :)
  Det gjorde jag och fick 19k för 2 veckor sedan ungefär. Jag har använt pengarna för att lägga upp ett månadsbuffertskonto.

  SvaraRadera
 3. Hej nu lönar det att bekanta sig med http://www.bidleaders.se. Jag ropade därifrån en bärbar DVD Lg (värd 199€ ca 2000kr) för 5.75€ ca 50kr , jag fick också en Topfield digibox (värd 595€ ca 6000kr) för 2.80€ alltså ungefär 30kr och jag använde ändast 5 BUD !!!!
  Jag har också fått en Nintendo WII för 1.78€ ca 20kr
  En gång had jag tur och fick en PSP slim med bara ett BUD priset blev 0.78€ ca 10kr
  Har också fått en Sony HDD video kamera för 0.38 € ca5kr
  Ja jag kan bara rekomendera denna sida åt er lycka till !!!

  SvaraRadera
 4. Samma här skattepengarna ska gå till en resa, inte en krona ska sparas :)

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det lättare att spara andra årstider, är väl något psykologiskt med det också. På sommaren vill man ha roligt, utan eftertänksamhet. :-)

  Jag får ju dock sällan in så mycket pengar på en gång som när återbäringen kommer, så jag kommer spara en stor del av den ändå, just för att min vanliga lön är så trist. Men allt sparas inte - så det så! :-)

  SvaraRadera
 6. Du gör rätt för dig, lev för stunden, och framför allt på sommaren. Min återbäring räcker till ungefär 500 st glassar har jag räknat ut :)

  Dessutom ska jag vara lite jobbig idag, har du lust att ersätta min gamla blogg - ett rikt liv, mot min nya - jag ska bli rik?

  Trevlig helg Per!

  SvaraRadera
 7. Patrik

  Jo jag vet att den möjligheten finns, dock får man söka på ett estimerat belopp.

  Jag tycker att det skulle vara omvänd prioriteringsordning. ta företagarna först och privatpersonerna sedan.

  I dagsläget känns det som att skatteverket tycker att alla j@vlar som har näringsverksamhet registrerad är jobbiga.

  Får väl kanske söka om förtidsåterbetalning då det rör sig om minst 30 000:-, dock har jag inte riktigt koll på skatteåterbetalningen när jag har minskat min expansionsfond.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. En väldigt sund inställning! Själv får jag inte tillbaka så jättemycket, men en trevlig 30-årspresent till mig själv ska det nog räcka till. :)

  SvaraRadera
 10. Mina slantar åker in på börsen (förmodligen NYSE).

  Carolus

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg