Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En grön gris

Så, nu har även jag blivit indexfondägare. Sedan ett tag tillbaka så sparar vi åt barnen i Avanza Zero. Och jag blev så imponerad av Avanzas hemsida och informativa verktyg att jag öppnade ett konto åt oss föräldrar också. Och där pyttsade jag in en liten slant i just Avanza Zero.

Ni minns kanske Uppdrag Gransknings program om den så kallade fondbluffen? Att apor är bättre placerare än mången analytiker vill jag kanske inte köpa rätt av, men att ett långsiktigt sparande i Aktieindexfonder är både förhållandevis tryggt och lönsamt, det tror jag på. Jag ratar övriga Sverigefonder av den anledningen. Har någon erfarenhet kring utomsvenska indexfonder?

Jag vill gärna rekommendera Indexfond.nu och Indexfonder.net där det finns prima och informativ läsning i ämnet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Jag sparar själv en del av mitt sparande i just Avanza Zero.

  SvaraRadera
 2. Jag skaffade Avanza Zero som min första fond känns som en billig och bra fond.

  SvaraRadera
 3. HAr förrutom avanza zero även satsat på roburs USA indexfond samt mindre slant i europaindex samt asienindex( från robur alla tre 0,4 i avgift alla tre) Vidare har jag även i avtalspensionen danske fonder globalindex(0,5 i avgift). Har även en del i räntefonder från öhman som nyligen gått över till indexförvalting på räntefonder. Där har jag obligationsfonden(0,12%) samt i korta räntefonden(0,1%).

  SvaraRadera
 4. Intressant. Hur har dina indexfonder gått de senaste åren?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg