Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Helgfrid är rikedom

Arbetsveckan är över, det är helg, vårsolen skiner och fåglarna sjunger så vackert de bara kan.

Vad är pengar i förhållande till de stunder då man känner inre frid och kanske lycka? När man mår gott är livet gott. Oftast är det bara för en stund, ibland bara för ett ögonblick. Men jag tror att det är för de tillfällena vi alla lever för..

Jag tillönskar dig en stunds helgfrid, en stund för dig själva, där du själv är i centrum - i ditt liv. Där alla krav på dig som förälder, släkting eller vän kan läggas åt sidan.

Och när det gäller pengar eller ekonomisk frihet, så kan även det ges en paus för en stund. Lite rikedom i själen nu, ger dig kraft att skaffa ekonomisk frihet lite längre fram.

Kommentarer

 1. Ni förtjänar all ledighet ni kan få ni som sliter och jobbar hårt för det här samhället. Trevlig fortsatt helg!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina ord, de värmer i hjärtat. Tack!!

  SvaraRadera
 3. Trevlig helg själv, sjukpensionären. :)

  Ekonomisk fighter, tack själv. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg