Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ingen behövs inte

Jag lade upp en rättad Excelfil för Lånekarusell här samt en Office 97-kompatibel fil här.

Nu något helt annat. En av mina favoriter här i den ekonomiska bloggvärlden är Sjukpensionären och hans väg till miljonerna. Denna unga man med besvärliga problem har verkligen tagit ett grepp på sitt liv och både startat en blogg, ett forum och börjat en resa mot stärkt privatekonomi. En stor eloge till honom!

Vad jag idag hörde på radion gör mig däremot beklämd - att ungdomar systematiskt, trots en borgerlig regering, fortsatt får förtidspension eller aktivitetsstöd istället för chansen till ett riktigt jobb. Ett fortsatt misslyckande. Alla borde ha rätt till ett jobb, en social tillvaro på en arbetsplats, rätten att känna sig behövd och att känna sig nyttig. Dessutom borde det vara en rättighet att ges möjlighet till en egen försörjning. En stärkt självbild och självkänsla, ett värdigare och troligen ett längre liv - enligt statistik är det farligare att vara sjukpensionär än att röka.

Jag hoppas att 'vår' sjukpensionär lyckas med sina målsättningar. Trots samhällets motarbetande inställning till handikappade, människor med ohälsa, funktionshinder och handikapp. För tusan, det är ju allas vårt samhälle! Var och en måste väl få bidraga med vad de kan - efter bästa förmåga?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Tack för dem fina orden! Jo, det är en kamp och samhället är inte speciellt pigg på att få ut vissa grupper i samhället. Bland min diagnosgrupp läggs knappt inga pengar alls och det anses kosta mer pengar att få ut oss än att hålla oss kvar, därför skapas denna onda spiral.

  SvaraRadera
 2. Jag håller absolut med om att det måste, bör och ska finnas en plats för alla. Det finns så himla många saker som behövs, så det vore konstigt om inte alla skulle kunna bidra, eller snarare tillåtas bidraga. Alla är helt enkelt inte intresserade av samma saker, eller lagda åt samma håll. Det finns helt enkelt oändliga möjligheter, om man bara ser dem ... Vilket vi (vi = samhället) inte alltid gör, tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Sjukpensionär - förbaskat omänskligt! Du borde kanske skriva lite om det i din blogg?

  Plupp, pengar styr, om passivisering är billigast så blir det så. Man skulle kanske gå in i politiken? :)

  SvaraRadera
 4. Ja, du har rätt i det. Pengar styr. När man funderar över varför saker och ting är som de är kommer man ju nästan alltid till det som en av de viktigaste faktorerna till sakernas tillstånd.

  Politik, ja man ska ju inte gnälla utan får ta tag i saker och ting. Jag tror inte jag skulle klara det tyvärr, jag skulle avliiiiida av frustration antagligen *s*. Men jag tycker du ska fundera på saken, du tycks besitta endel tålamod :-) .

  SvaraRadera
 5. Jo, egentligen skulle man ta och skriva ett inlägg om det. Känner mig fortfarande lite obekväm bara att skriva om saker som ligger mig för nära. Skulle säkert få fler besökare om jag öppnade mig lite mer.

  Har fortfarande inte bestämt mig riktigt hur personlig jag ska vara på bloggen. Det blir ju helt klart intressantare för läsaren, men samtidigt är man rädd för personangrepp och dylikt nojig som man är.

  Men helt klart borde detta belysas mera!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg