Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Köpa kvadratmeter

Nu har vi återigen hittat ett intressant hus på nätet, och detta ska vi kika närmare på under söndagen. När jag satt och tittade på objektbeskrivningen blev jag dock, som så ofta, bekymrad över boytan. I detta fall endast 150 kvadratmeter! Var ska vi få plats med allt vårt bråte? Idag har vi ju uthus och garage som rymmer en halv långtradare med allsköns grejor.

Jag inser det pinsamma i resonemanget - det är dags att rensa ut och inse att vi inte bor trångt nu, och inte heller på 150 kvadratmeter.

Boverket har en luddig trångboddhetsnorm som menar att ett rum per person ska finnas, undantaget kök och vardagsrum, samt att föräldrar förutsätts dela rum. Den som bor ensam i en etta räknas nu som trångbodd och en tvåbarnsfamilj behöver minst en fyrarummare. En norm utan mening, kan tyckas. Borde inte reda kvadratmeter vara ett bättre mått?

Compact living är väl också en trend? En del vill bo mindre, förmodar jag?

Jag tror att jag kan leva med så små utrymmen som under tvåhundra kvadratmeter. Det borde gå.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Blir mindre kvadratmeter att städa ;)

  SvaraRadera
 2. Man behöver förvaringsutrymmen, till och med till saker som inte ens är bråte, dvs inte används ... utan bara för saker som resväskor, säsongsbetonade kläder, bobbysaker, fritidsutrustning ... *puh*. Vi bor för trångt, jag vill ha minst 200 kvadratmeter och garage och jätteförråd och ... I like space :-).

  SvaraRadera
 3. Casha upp ... det är inte ytan det kommer an på. Det är bråte/kvadratmeter som är den kritiska parametern för jobbigheten att städa eller inte :-). Med undantag för att deet oftast finns mer fönster på de många kvadratmetrarna och det är jobbigt *s*.

  SvaraRadera
 4. Det är skönt att inte vara trångbodd. Jag delar 67 kvadrat med mina dammråttor och kvalster. Det känns som ett slott! ;-)

  SvaraRadera
 5. När vi sålde vårt hus, som endast bestod av 155 kvm, slängde vi 3,1 ton. Jag kan inte räkna upp EN sak som låg i den containern ... saknar således inget vilket betyder att det var totalt onödiga saker. Det är ganska skönt att rensa då och då =) Men förvaringsutrymme behöver man klart ...

  SvaraRadera
 6. Sälj eländet! Gör er av med det ni ändå inte använder och spara massor av plats och pengar. Förvaring behöver man förstås, för säsongsprylar som man ANVÄNDER ibland, typ trädgårdsmöbler, resväskor, skidor osv. Men det är inte alls så mycket som man tror. Jag älskar att röja, det ger massor av energi!!! :-)

  SvaraRadera
 7. Feelantropia, jag upplever nästan att allt skräp stjäler energi av mig. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg