Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Min kassabok i Excel

Ja, slutligen så kommer här en version av mitt Excelark som fungerar som kassabok - och allting annat med.

Jag kallar den för ÜberExcel 1.01 och det återstår en hel del att göra i den. Men jag gillar den och den är fin.

Denna version innehåller flikar för Översikt, Kassabok, Aktier, Fonder, Pension, Tjänstepension, PPM, Studielån och Bilar.

Jag har två versioner tillgängliga - en för Excel 2007 och en för Excel 97-2003. Det står er fritt att göra vad ni önskar med den här kassaboken.

Avfärda den, använd den eller modifiera den enligt eget tycke. Kommer ni på något som fattas, så lägg gärna till det och posta filen till mig på per.penning@gmail.com.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Formatering av cellerna beroende på värdet var något jag inte visste gick att göra. Wow!

  Men nu har du ju tvingat mig att sitta inne denna soliga lördag och läsa på mer om excel ;)

  SvaraRadera
 2. En dag när man lärt sig något nytt har inte gått till spillo (floskel).

  Datastaplar hette det. Jag hade missat hela gruppen av nya funktioner under villkorstyrd formatering.

  Så nu när jag lärt mig det kan jag slappa resten av dagen...

  SvaraRadera
 3. Tror jag är den enda inom bloggvärlden som fortfaranden envisas med min pappersvariant. Det ser så fint ut med den här typen, men jag vet liksom inte hur jag skulle börja - också blir det så svårt att bära runt den i huset om den är på datorn..! :-D

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. hej!
  jag kan för mitt liv inte förstå hur du lyckas få ditt fondkapital att sjunka 61.000kr från januari 2006 till januari 2008.
  hade du satt pengarna på vanligt konto hade du haft kvar dina 132.000 du hade i januari 2006 ochmer därtill, så det är inte alltid bara positivt med fonder och aktier. jag håller mig därifrån, det enda jag har är PPM,där flyttar jag om ibland,men nu är det mycket minus där, så då får man ha obligationer istället, tills det börjar gå plus igen.

  SvaraRadera
 6. Underbart Per Penning! Ska ta och använda mallarna. Stort tack!

  SvaraRadera
 7. Anonym: Men det kan nog jag. Om du kollar lite noggrannare så är aktiekapital år 2006 lika med 0 kr. År 2008 är det... något högre. Låt mig gissa att fondkapitalet minskat genom försäljning (följt av aktieköp) och inte värdeminskning? ;-)

  SvaraRadera
 8. Äntligen! Som jag väntat på detta Überexcel! ;-) Ser supersnyggt ut i alla fall!

  Jag ger mig i kast med det ... senare ikväll när solen gått ner, hihi, inte ens för excel kan jag offra en vacker söndag!

  SvaraRadera
 9. Trevligt med en kassabok! Den tackar vi för!

  Hälsningar,
  Johan

  www.ekonomisajten.com

  SvaraRadera
 10. Kerla, datastaplar är kul! :)

  Frisk ekonomi, jag tror att det stavas motivation. Hur man skaffar den sig spelar ingen roll - excel är en del i min egen. :)

  Peter, håll till godo.

  Magnus Persson har helt rätt. Samtidigt så är nuffrorna enbart exempelmaterial.

  Plupp, jag tror inte min bok står upp hos en excelguru som du. :)

  Johan, hoppas du finner något matnyttigt.

  SvaraRadera
 11. penna och papper funkar kanon,många glassar har det blivit, så även en och annan chipspåse,sockar,linnen,kylbalsam,mat.

  SvaraRadera
 12. Kan tipsa om www.ordnadekonomi.se istället för excel. Mycket enkelt att använda.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg