Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Summering april 2008

Då var det åter dags att syna månadens sömmar.

Måste 57% Tyvärr ökande.
Spara 13% Nedåtgående trend.
Vill 30% Stabil, men för hög alltså.

Det finns saker att göra. Mer om detta senare.

Fondhönan fick ingen mat alls denna månad. Värdet steg dock rejält till 77732 kronor. Aktiehönan fick återinvestering av utdelningarna och ligger nu på 92488 kronor.
Likvidgrisen åter på noll kronor.
Semestertuppen på 2468 kronor, upp en knapp tusing.

Lånen har minskat med 6563 kronor.
Kapitalet har ökat med 11818 kronor.

Total förändring: 11818 kronor.

Tillgångarna är nu 179% av skulderna. Jag har för att krångla till det ÄNNU en gång ändrat mätetalen. Nu är bostaden och bilarna inräknade som tillgångar eftersom de går att omsätta i kapital. Därför tar jag med en bild på det hela.Talen är bra men inte min förtjänst. Sparandet var dåligt i April.

Kommentarer

 1. hus är ingen tillgång, har du inte gjort läxan (ler)

  SvaraRadera
 2. Men Per... när ska du ta det där med buffert på allvar? Inga räntefonder heller, utan tvärt om mest bara högriskfonder. Hur hanterar du en oväntad utgift på säg 20'? Du bor ju ändå i hus, så det är knappast orimligt att det kan dyka upp...

  SvaraRadera
 3. Ekonomisanering, en tärande tillgång är det ju. Det är omsättningsbart samtidigt som det kostar pengar. :)

  Diversifierad, jag kan inte hantera en oväntad utgift, så enkelt är det. Målsättningen är ett buffertsparande nu - det har högsta prio. Men att fördela om befintliga tillgångar nu känns mindre klokt. Jag ska ta det på allvar! Lovar. ;)

  SvaraRadera
 4. Sparade ni 13,02 kr till semestern förra månaden? :)

  SvaraRadera
 5. Haha, Poor Me! 13 spänn, ja! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg