Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Summering maj 2008

Månadens tal kommer här. Något organiserat sparande har det inte blivit under månaden, tyvärr.

Måste 51% Bättre
Spara 12% Neråt
Vill 38% Oj, det är kul att spendera!

Varken fondhönan eller aktiehönan fick mat. Fonderna steg något till 78162 kronor medan aktierna gick ned något till 90342 kronor. Både likvidgrisen och semestertuppen ligger still på 2468 kronor respektive 0 kronor.

Tillgångar av skulder är 179,64 %, förändringen är plus 5404 kronor med bostadens värde inräknat och 3316 undantaget bostaden. Lite plus.

Kommentarer

Populära inlägg