Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tiden är ur led


Tick tack. Pengarna flyter in. I maklig takt.

Mina tickerinkomster är ännu synnerligen blygsamma. Så blygsamma att jag inte ens vågar inflationsberäkna dem. Hittills i år består de av lite bankränta, fondavkastning och aktieutdelning.

Men de finns trots allt. Och en liten grodd bör vårdas ömt för att bli en vacker planta.

Kanske jag borde be alla mina fattiglappar till släktingar och vänner att dra dit pepparen växer?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg