Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tillit till en familjeekonom?

Ett underbart helgväder har hållit mig både ifrån dator och inomhusaktiviteter. En sådan härlig känsla att åter få höra fågelsång, känna doften av gräs och blommor och inte minst njuta av när barnen leker utomhus igen.

Att läsa tidningen har jag dock hunnit med, och jag fann en artikel om Ann-Sofie Magnusson, en ganska så välkänd, så kallad, familjeekonom. Damen ifråga arbetar på Ikanobanken och jag tycker tyvärr att det är en ren, skär marknadsföringshistoria som tidningen okritiskt gör. Jag har inget emot Ann-Sofie, däremot har jag tröttnat på Ikanobankens allt sämre tjänsteutbud som ersätts med exempelvis dyra billån. Läs gärna själv och se vad ni tycker om Ny Bil.

Men artikeln var intressant. Och jag måste säga att jag nog är lite avundsjuk på Ann-Sofies jobb. Att PR-konsulta för privatekonomi, det vore något för mig.

Jag tycker också att Ann-Sofie är modig som rekommenderar att ingen med en lägre inkomst än 27400 kronor låser kapital i pensionssparande, en ovanlig åsikt bland familjeekonomer. Helt min åsikt. Jag citerar: 'Hellre ha råd att resa med sina barn, än som ensamma pensionärer'. Jag tror de flesta föräldrar håller med.

Jag kan tänka mig att många människor lyssnar till och finner förtroende i Ann-Sofies rådgivning. Själv är jag dock en aning skeptisk. Vad har hon egentligen för kunskaper att förmedla? Själv erkänner hon att hon valde att köpa Telia-aktier, som vi den tidpunkten hade en direktavkastning på en halv procent och ett P/E-tal på 60. Men nåväl, om hon nöjer sig med fondrådgivning och inte aktierådgivning så fungerar det kanske?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

  1. Jag håller verkligen helt med där, att hellre resa med barnen än som ensam pensionär. Helst både ock, gärna, men om man ska välja. Livet kan inte bara bestå av gnetande, man måste (tycker jag) ha en helhetssyn så att allt som gör livet bra, både nu och framåt i tiden, finns med i "planen".

    SvaraRadera
  2. Ett regelbundet sparande tycker jag absolut alla borde ha, men man behöver ju inte låsa pengarna i ett pensionssparande.

    Det här med att abbonera på en ny bil verkar intressant. Det skulle passa mig - slippa alla jobbiga bilförsäljare och bara få en ny bil levererad hem till dörren och sedan tuta och köra bara. Men jag har räknat lite hastigt på det och det verkar inte vara någon bra affär ekonomiskt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg