Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vad heter slaktarn?

Jag skulle fredagshandla lite och valde att svänga in på Lidl för första gången. Och inte lite negativ blev jag.

Sådant uselt sortiment! Usch, vilken tråkig affär! Va? Var är mina ekologiska matvaror? Näe, mellanmjölken har fel färg på förpackningen! Hmm, vågar jag köpa det malda köttet? Usch, ett sådant irriterande band i kassan, helt bakvänt.

Och så ut i bilen med matvarorna. Men, vänta nu.. vad kostade det egentligen? Fram med kvittot och kollar. 279 kronor? För allt det jag handlade? Jisses..

Jag tror att jag besöker Lidl igen. Mat är dyrt. Anden är svag men köttet villigt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Haha, jättebra skrivet om Lidl. Vi åker dit ibland också men vi får alltid köra till en annan affär också. Man hittar inte allt på Lidl, uselt sortiment jag håller med.

  Våra favoriter på Lidl:
  - Billigt hushålls- och toapapper.
  - Billig och god glass.
  - Kaffe
  - Tvättmedel, sköljmedel, disk och städ

  SvaraRadera
 2. Den som har bott i Tyskland uppskattar det något udda sortimentet av en annan anledning - letar du efter äkttysk mat som surkål eller thüringer rostbratwurst någon annanstans tenderar den att kosta ungefär det dubbla...

  SvaraRadera
 3. Har ännu inte haft "förmånen" att hälsa på hos von Lidl, men kanske tar jag en tur en tur dit någon dag. Det känns dock som om den dagen ligger relativt långt fram i tiden :-)

  /Skeptiker från födseln ;-)

  SvaraRadera
 4. Svenne, jag hittade en massa spännande konserver, jag. :)

  Anonym, personligen är jag inte så glad i feta tyska korvar men surkål är i sin ordning.

  Fru Krona, give it a shot. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg