Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Gruvliga tankar

Äsch - det har inte blivit riktigt som jag tänkt.

Köpte nyligen en nyare bil att ersätta gamla Bettan med. Men hon har visat sig vara svår att avyttra, så just nu står jag här med tre (!) personbilar med tillhörande skatt och försäkring.

Haft bilen på Blocket i en dryg vecka och allt jag fått är några skambud. Men till och med de börjar te sig lite intressanta nu. I desperation har jag nu också dragit in några hederliga tidningsannonser i hopp om att inte alla kollar annonser på nätet.

Bilar är inte direkt heta objekt dessa dagar. Bränslepriserna gör att man börjar dra öronen åt sig och kikar alltmer på kollektivtrafik och snålare fordon. Tydligen har bensinförsäljningen minskat kraftigt, allt enligt Stockman. Jag tankar och fäller en tår...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg