Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Leva på marginalen

Inte alltför sällan så tröstar jag min fru efter att vi betalt räkningarna och det bara återstår korvören. 'Det blir bättre nästa månad, det vet jag' brukar jag förklara. Hon tror mig inte längre, det börjar jag inse. Jag gnetar men finanserna spretar.

Men den HÄR månaden ser faktiskt prima ut. Lönen är inte sönderhackad av VAB. En rejäl slant rullar in från skatteåterbäringen. Elräkningen har krympt ihop i takt med värmeböljan. Semesterstugan är betald med förra månadens budget. Så det bör bli bra.

Oroshärdarna heter 'En personbil för mycket', bensin och livsmedel. Nåväl..

Sjukpensionären har inspirerat mig att öppna ett konto hos Marginalen. Ikanobanken får nu se sig brädad för gott. Jag byter 3,80% ränta mot 4,75% för buffertpengar. Jag funderar allt lite på om inte Ikanobanken lever alltmer på sitt 'goda namn'?

Kalkylledes kommer dock juni inte att se så kul ut. Jag har straffat ned bilarnas värden, vis av svårigheten att avyttra en av dem. Dessutom, efter kommentarer på den här texten, så har jag höjt värdeminskningen till 25% årligen på dem. Elakt mot mina kalkyler - troligen smart rent privatekonomiskt?

På tal om att leva i ekorrhjulet - läs det här och begrunda.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Håller med - juni är en fin månad. Både vädermässigt och ekonomiskt - sol och återbäring.

  SvaraRadera
 2. Ett tips. Får man inte sålt bilen inom några dagar på blocket är det något som är fel.

  Sänk bilen några tusenlappar och gå in och förnya annonsen så du blir med skrället.

  En psykologisk fråga, Bor ni verkligen rätt om ni behöver två bilar? Bilar lär inte bli billigare och i sämre ekonomisk utveckling kan en sådan sak bli en mindre katastrof. En bil kostar trots allt 5000kr i månaden med allt inräknat.

  SvaraRadera
 3. Japp, det blir nog till att sänka prislappen.. :(

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg