Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Midsommardans

Så stundar midsommar. Denna ljuvliga tid på året. Ljuset, kvällarna, fågelsången.. ja, det finns mycket att känna tacksamhet för dessa dyrbara dagar.

Ekonomibloggarna tar ledigt, och det med rätta. Finansmamman flyttar till skärgården, Frisk ekonomi tar sommarledigt och Jag ska bli rik tar semester. Själv nöjer jag mig med att hålla helgledigt.

Snapsen ligger i frysen, nypotatis och sill är inhandlat, jordgubbar är beställt. Det är också finfint sommarväder, men den beställningen ser ut att frysa inne (regna ute? utebli?). En midsommar i glada vänners lag blir det med säkerhet åtminstone.

Att börs och världsekonomi, privatekonomi, fonder och aktier inte är så där överdrivet kul just nu, det är jag böjd att hålla med. Inte ens genom att försöka säkra lite kapital via räntebärande konton är någon fröjd - inflationen biter och den biter hårt. Det enda vettiga just nu verkar vara att tanka bilen, fylla frysen med mat, ekipera sig och kamma håret. Att investera är inte lätt just nu, så jag avvaktar lite till.

Jag vill tillönska dig en glad midsommar, och jag hoppas att du får det fint på alla sätt. Passa på och njut varje sekund, så mycket det bara går. Ta dig ut i naturen, till havet, till sjön eller skogen. Låt stress och oro rinna bort medan du njuter av sommarens alla ljud, dofter och intryck.

Kommentarer

  1. Onsdagsfonden tuffar på, med avbrott för härliga midsommarafton förstås. Skön bild förresten!

    Kan man dra nytta av både uppgång och nedgång så får man större möjligheter till investering/trading. En del drar sig för tekniker som att blanka akier, sälja terminer eller CFD. Argumentet är oftast att det är mer riskfyllt, men i mina ögon är det lika stor risk att vara lång (köpa) som kort (sälja). Det avgörande är att ha risken under kontroll och utnyttja sitt kapital effektivt.

    Trevlig midsommar på dig också!

    SvaraRadera
  2. Du har en sund inställning perpenning. Och det låter som om du får en bra midsommar. Riktigt trevlig helg på dig också/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg