Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Mindre är mer

Jag har öppnat ett konto hos Marginalen så som buffertkonto, av den enkla anledningen att Ikanobanken inte i närheten matchar räntan. Inte ens om jag låser tvåhundratusen kronor på ett konto där, erbjuds jag en bättre ränta.

När jag ändå är igång så kan jag nämna att jag dessutom är otroligt trött på Ikanobankens tivolihemsida med flashfilmer och allehanda ljudeffekter. Jag vill inget annat än att ha en snabb, effektiv banktjänst - vilket Marginalen uppfyller. Less is more. Ikanobanken - släng ut er marknadsavdelning och webdesignbyrå.

Nåväl, psykologins makt är stor, vilket jag raskt upptäckte hos Marginalen - mitt kontoutdrag. Där visas mitt saldo och upplupen ränta! Vilket genidrag! Sådant gillar jag. Då ser jag att jag faktiskt får någon ränta, vilket annars endast visas en gång om året på ett kontoutdrag. Nu blir bankkontot mer likt ett fondkonto eller aktiedepå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. men...kan man som privatperson spara hos marginalen? såhär står det ju på deras hemsida:

  På Marginalen arbetar vi med andra företags ekonomi-administration. Våra kunder är allt från enskilda firmor
  till statliga verk. Gemensamt för dem är att de insett att
  de inte kan vara bäst på allt - att det är bättre och billi-
  gare att låta Marginalen sköta delar av deras verksamhet.

  SvaraRadera
 2. Upplupen ränta är den ränta som har uppkommit för ett lån efter den senaste ränteinbetalningen. Låntagaren har därför denna i skuld till långivaren.

  SvaraRadera
 3. Off-topic: rapporterar inte såväl Skistar som Svolder i veckan? Kan bli en dubbelt trevlig midsommar...

  On-topic: anon (nummer två), det är ju precis vad Per Penning är. Han är en långivare till Marginalen (= låntagaren)...

  BTW, Avanza har samma system. Räntan betalas ut (läggs till sparkapitalet) varje månad.

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 4. Trevlig sommar, nu tar jag ledigt! :-)

  SvaraRadera
 5. Anonym, jodå - de har ett sparkonto för privatpersoner.

  Crex, du har koll. Ska undersökas. :)

  SvaraRadera
 6. De har antagligen lägre ränta än vad du får hos Marginalen (jag bara konstaterade att de verkar ha samma sätt att redovisa den upplupna räntan på).

  Mvh

  Carolus

  P. S. Så bra koll har jag inte; är ju också löneslav... ;-)

  SvaraRadera
 7. jag tycker din blogg är ful

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg