Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Mörkning

Ja, jag har då lyckats med att undanhålla kapital för er. Fy på mig.

Det låg lite smålikvider och skvalpade på aktiekontot och dessa satte jag en köporder på Svolder. Det är en del i min aktiestrategi att investera i just investmentbolag, så det blev tjugo aktier i Svolder. Vad som finns i deras portfölj just nu hittar du här. Enligt Börsveckan så har de en god riskspridning i sin portfölj.

2147 kronor sattes också in på Avanza Zero för några veckor sedan. Så nu har jag en svensk indexfond också.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

 1. låter ju gott med lite smålikvider (ler)

  SvaraRadera
 2. Ja, inte sant? Låter rätt sött - smålikvider. :)

  SvaraRadera
 3. Svolder har ett troget följe på DI:s chatsida...

  Signaturen "Petrusko" (en seriös användare) pratar ofta varmt om bolaget och han (hon?) skulle gärna köpa fler på dessa nivåer (den har tagit en hel del stryk på sistone om jag inte minns fel?)...

  Han/hon satar på kvalitetsbolag med en stabil utdelningshistorik och det gäller Svolder om jag förstått diskussionerna rätt...

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 4. "Satar" vet jag inte om han/hon gör; "satsar" låter bättre! 8)

  Carolus

  SvaraRadera
 5. Intressant. Men jag hittar inte fram til någon chat på DI, tyvärr..

  SvaraRadera
 6. Per Penning, jag tror att Crex menar DI:s Börssnack.

  Adressen: http://borssnack.di.se/Diseconf/Default.aspx

  Börssnack är en stor inspiration- och kunskapskälla för mig personligen.

  SvaraRadera
 7. Ah nice! Tack för informationen. :)

  SvaraRadera
 8. PP,

  Jodå, det är Börssnack jag menar. Vet inte om det är något jag rekommenderar dock (den förkortas BS och det stämmer på mer än ett sätt!)...

  Finns iofs en sökfunktion. Sök på Petrusko (välj "Författarna" och ta ett par månader bakåt i tiden) alternativt Svolder (välj "Rubrikerna"), så kanske det dyker upp någonting vettigt...

  Just Petrusko är en ansedd skribent (det finns flera), men ta allt du läser där med en rejäl näve salt...

  Förresten, såg att Svolder tog ett skutt idag. Kul!

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 9. Ja, Petrusko har intressanta inlägg. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg