Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Singla slant

Är du singel? Och letar efter en partner?

Jag läste en krönika av Cecilia Skingsley i Dagens Industri om hur man kan ta hjälp av ekonomiska teorier vid valet av partner. Riktigt underhållande faktiskt, och jag citerar:

 1. Praktisk riskspridning. Se till att du inte arbetar i samma bransch eller på samma arbetsplats som den tilltänkte. Något att fundera på inför firmafesten, kanske?
 2. Kompletterande egenskaper. Liksom i bilateral byteshandel kan det vara bra för familjelivet om en part gör karriär och den andre tar rodret hemma. Huga! Inget bra inlägg i jämställdhetsdebatten?
 3. Riskprofil. Vill du ha få eller massor av överraskningar?
 4. Investeringsstil. Tillväxtaktie eller värdeaktie - jetsetcharmör eller en lite mossigare men välbärgad partner?
 5. Förvärvsanalys. Finns det några dolda tillgångar? Eller svagheter?

Lycka till, singelekonomer!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Sköna tips! Ska genast förmedla dem till singelvännerna :)

  SvaraRadera
 2. Att göra en riskprofil är nog det viktigaste (:

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att jag inte är singel, skulle bli tufft att göra analys innan varje dejt! :-D

  SvaraRadera
 4. praktisk riskspridning, kan jag inte få ändra innebörden där, dvs sprida ut på flera partners och plocka det gottigaste av alla (ler) ha en bra helg

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg