Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tvålfager konsument

Jag tycker inte om att köpa kläder. För då måste jag prova dem. I en provhytt.

I en provhytt finns det väldigt god belysning och en förfärlig massa speglar som exponerar mig ifrån alla tänkbara vinklar och vrår. Ser jag verkligen ut så där? Varken självbild eller självförtroende mår gott av en provhytt.

Men nu har jag iallafall köpt en sommarkollektion. Det blev både byxor, skjortor, t-shirts och en jacka. Och ett rejält hack i skatteåterbäringen. Men vad gör det? Lite snygg vill man ju va!

Tvärtemot mången svensk så valde familjen Penning att KONSUMERA upp skattepengarna. Vi tog vårt ansvar för att hålla farten uppe på konjukturen. Så ut och handla upp era skatteslantar nu, så att vi kan få fart på våra investeringar igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Heh, heh...

  Hoppas du handlade på H&M! ;-)

  Själv sviker jag Anders Borg och Stefan Ingves i kampen att hålla uppe den svenska konjunkturen...

  Däremot ska jag med glädje sätta press på den svenska kronan i augusti (när min skatteåterbäring kommer) genom att köpa dollars och handla nordamerikanska aktier... ;-)

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 2. Jag avskyr också att handla kläder. Inte för att jag hatar att se mig själv utan helt enkelt för att det är så otroligt tråkigt. Jag har tröttnat på klädhandlandet ca 30 sekunder efter att jag har kommit till stan.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg