Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

För tjock plånbok

Min plånka är för tjock.

Inte med pengar, om ni trodde det, utan av alla dessa förbenade plastkort som jag får från höger och vänster. Plastkort från skoaffären, från klädkedjan, sportaffären.. ja, så rullar det på.

Alla dessa kundklubbar med sina bonussystem som man måste vara med i för att få rabatt. Och få gå på 'exklusiva' förhandsreor. Tröttsamt.

Nu var plånboken så tjock att jag hade svårt att sitta normalt och blev sned i ryggen. Så jag fick vackert ta och sanera bort en hel hög med plastbitar så att plånkan inte längre såg ut som en amerikansk fotboll. Korten hamnade i en skrivbordslåda och lär ligga där till tidernas ände. Amen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Jag har sedan flera år en minimal "plånbok" som bara rymmer busskort, kontokort, körkort och bonuskort hos två stora livsmedelskedjor.

  Pengar behöver inte ligga i plånboken, det kan man ju ha löst i fickan. Mynten lägger jag i en PET-flaska när jag kommer hem. Kvitton lägger jag nånstans på skrivbordet och slänger någon månad senare...

  Det fungerar utmärkt! Den enda nackdelen för mig, är att jag inte har med mig alla plastkort jämt -- men det är väldigt sällan de behövs, så det är inget problem egentligen.

  SvaraRadera
 2. Ja, bra skrivet. usch. Jag kan inte låta bli att tacka ja till dessa plastkort, men som sagt, besväret med att hålla rätt på dem och ångesten varje gång man köper något och kortet ligger hemma i köksskåpet uppvägs aldrig ens på långa vägar av en eller annan premiecheck på femtio kronor (som man ju sedan dessutom också, ska hålla reda på och handla upp.)

  SvaraRadera
 3. kika gärna in på www.stoppa-storebror.se

  nu får det vara slut med övervakandet!

  visste du att du kan ringa till ica och fråga vad du köpte där förra veckan,förra månaden,förra året?

  SvaraRadera
 4. Ja, det är faktiskt inte alls kul med att sådan information registreras.

  SvaraRadera
 5. Skriv upp alla kortnr på en lapp som du plastar in och har i plånboken. Då slipper du släpa med dig alla kort men kan ändå ta del av alla rabatter och förmåner. Lite jobbiggare för butikspersonalen men mycket skönare för dig. Trevlig sommar i hängmattan!

  SvaraRadera
 6. Har inga problem med plastkort men minn plånbok blir fylld med kvitton. Lider av någon sorts kvittofetish :(

  SvaraRadera
 7. Det var ett bra tips, Kristin. :)

  Snåljåpen, samma här. Kort OCH kvitton. Jag läser ju aldrig dem mer men ändå sparar jag på dem.

  SvaraRadera
 8. Det borde snart komma något "samlingskort" som kan "laddas" med alla dessa hundratals rabattkort som finns runt om i butikerna. Ett universalkort helt enkelt.

  Borde väl vara en lätt match att kunna lagra sådan information på ett "chipkort" (snarare än en magnetremsa).

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg