Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ge fuskarna vad de tål

Idag är det den första juli och nya regler angående sjukintyg från dagis införs. I korthet betyder detta att Vård av sjukt barn måste intygas av skolan eller förskolan på en särskild blankett, innan Försäkringskassan betalar ut ersättning. Är det verkligen rätt väg att gå?

Jag hade hellre sett att Försäkringskassan gavs mer resurser för stickprovskontroller. Så speciellt svårt är det inte att ta ut statistik på nyttjande av sjukförsäkringarna som avviker på ett sådant sätt att en kontroll är på sin plats? Jag är inte alls förtjust i att personalen på dagis, som redan nu brottas med en hög belastning, ska beläggas med mer administration. Jag anser att det inte alls är deras uppgift att hantera det här. Ett dåligt genomfört förslag av alliansen, tyvärr.

Fuskare finns det gott om, och de är värda allt förakt. Men de jagas, och de ska jagas. Fuskligan är idag skyldiga Försäkringskassan 1,6 miljarder kronor. Och kronofogden kommer att ligga på dem från nu till graven. Och det ska de ha!

Däremot är det sorgligt, uselt och fegt att FRA-lagen genomdrevs men att ett lagförslag mot sexchattning med barn inte gick igenom. Lyssna gärna på ekot här. Dessa vidriga pedofiler skulle jag gladeligen hänga ut med namn och bild..

Är inte våra barn det viktigaste vi har?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Kunde inte hålla med dig mer. Tjejen är lärare, och hon ser INTE fram emot alla diskussioner med ilskna föräldrar som vill ha intyg etc.

  SvaraRadera
 2. Vad är det som säger att barnet verkligen är sjukt bara för att det inte dyker upp på dagis eller i skolan? Hur mycket är ett sådant intyg verkligen värt?

  SvaraRadera
 3. Det är ett på papperet genialiskt förslag. Bättre kontroll av fusk utan att behöva allokera resurser till denna kontroll.

  För mycket administration borde vara grundlagsvidrigt...

  SvaraRadera
 4. håller fullständigt med dig, dagis och skola ska ägna sig åt barnen inte ännu mer administration. Och om jag inte orkar gå till jobbet en dag och har småbarn så hade jag nog inte orkat gå till dagis/skola heller utan då hade ungarna också varit "sjuka", så fusket kommer fortsätta iaf

  SvaraRadera
 5. Anonym, jag hoppas inte det blir en hotbild mot våra kära lärare, så som det förekommer hos läkare som vägrar skriva sjukintyg.

  Wimsey, exakt. Konceptet är urvattnat från start.

  Anonym, jag som liberal bara skakar på huvudet åt alliansen just nu.

  Ekonomisanering, jag står helt på personalens sida i den här frågan. Jag tror mer på stickprovskontroller.

  SvaraRadera
 6. Bra reflektion. Dagis,fritids och skola ska vara en fredad son från allt det onda och falska utanför. För att skydda våra barn. De ska inte behöva skämmas över sina föräldrar som bråkar över intyg. Och att fuska med sjuka barn blir lika lätt. Du kan bara inte jobba samtidigt. Och vill du nu jobba samtidigt och ändå få vabpengar-då anmäler du sjukt barn lämnar barnen till mormor eller farmor.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg