Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Hej hej sommar!

Oroar du dig för sämre tider för din plånbok?

Själv oroar jag mig inte direkt, men däremot ser jag framför mig en kärvare privatekonomi än tidigare. Jag har varit med förr. Jag har trillat ut i arbetslöshet. Om man varit med om dåligt väder förr lär man sig att klä sig i sydväst.

Sämre tider stundar — men det drabbar inte mig. Så ser svenskarnas inställning till ekonomin ut och mest optimistiska är de under trettio år. De som missade Bengt Dennis och hela den svenska valutakrisen. Jag hade ju gärna sett att optimismen beror på insikt och att de yngre har sett om sina hus. Vissa har säkert gjort så - andra inte. Hoppas det reder sig för alla.

Nu arbetar jag min sista vecka innan jag tar semester. Det ska verkligen bli en skön semester i år, hoppas jag. Och skrivandet lär bli satt på undantag. Däremot lär jag följa mina favoritbloggar via hängmattan.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Då får man passa på att önska en skön semester!

  Ser fram emot "höstens" kommande inlägg.

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 2. Det har ju talats i ungefär 1½ år nu om att sämre tider är påväg, man får hoppas att många har vidtagit vissa förberedande åtgärder. Håller med om att vi får hoppas att det reder sig för alla!

  Önskar dig en riktigt trevlig semester!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg